零五网 全部参考答案 听读空间答案 2025年英语听读空间八年级英语上册译林版加强版 第89页解析答案
B
When you think about a coming Maths test, do you get nervous? If yes, you are far from alone. Maths anxiety becomes a common feeling among students around the world. A study shows students in countries with higher levels of maths anxiety may get lower Maths grades.
A study from University of Cambridge shows many people feel worried and nervous when facing a Maths problem in daily life. Another report says that these people might try not to face something about numbers. That is to say, they would not work on jobs about maths, such as science and technology.
However, people with maths anxiety aren't sure to be bad at Maths. If a child has maths anxiety, don't conclude (断定) that he is not good at Maths. He may have a really bad experience with Maths and there are ways to make it better.
Also, there are ways to relieve maths anxiety. If you're feeling anxious before a Maths test, it may be helpful to spend a few minutes understanding those feelings before the test begins. "You may have a fast heartbeat, but that doesn't mean you will fail," Sian Beilock, a psychologist in the US said. Ian Lyons, at Georgetown University in the US, thinks just like some speakers feel nervous before giving a speech, this nervous feeling could motivate (激励) us to do better.
(
B
) 5. What do we know about maths anxiety?
A. Maths anxiety must bring lower Maths grades.
B. Maths anxiety is very common around the world.
C. Having maths anxiety will make you fail in the test.
D. People with maths anxiety are often bad at Maths.
(
C
) 6. Which of the following is TRUE about people with maths anxiety?
A. They often face something about numbers.
B. They enjoy working on jobs about science.
C. They may have a bad experience with Maths.
D. They have a fast heartbeat before every Maths test.
(
A
) 7. What does the underlined word "relieve" in the last paragraph mean?
A. Make sth less serious.
B. Make sth more serious.
C. Find.
D. Make sth happen.
(
A
) 8. What can we infer from Ian Lyons's idea?
A. Maths anxiety is not always bad for us.
B. It's important for speakers to feel nervous.
C. Sometimes a fast heartbeat means you'll fail.
D. All people feel nervous when giving speeches.
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对于文章内容的理解和分析能力。文章主要讨论了数学焦虑这一主题,包括其普遍性、影响、以及缓解方法。题目类型为主旨理解题和细节理解题,需要学生从文章中提取关键信息,并结合选项进行判断。
对于第5题,需要理解数学焦虑的普遍性,从文章中“Maths anxiety becomes a common feeling among students around the world.”可以得出答案。
对于第6题,需要找出关于数学焦虑的人们的正确描述,从文章中“If a child has maths anxiety, don't conclude that he is not good at Maths. He may have a really bad experience with Maths”可以得出答案。
对于第7题,需要理解“relieve”这个词在文中的意思,根据上下文可以推断出是“减轻”的意思,即“Make sth less serious.”。
对于第8题,需要理解Ian Lyons的观点,并从他的观点中推断出数学焦虑并不总是坏事,即“Maths anxiety is not always bad for us.”。
【答案】:
5. B
6. C
7. A
8. A
解析:
翻译:
### B
当你想到即将到来的数学考试时,你会感到紧张吗?如果会,那你绝不是个例。数学焦虑症在世界各地的学生中成为一种普遍的感受。一项研究表明,在数学焦虑程度较高的国家,学生的数学成绩可能较低。
剑桥大学的一项研究表明,许多人在日常生活中面对数学问题时会感到担忧和紧张。另一份报告称,这些人可能会尽量避免接触与数字有关的事物。也就是说,他们不会从事与数学相关的工作,比如科学和技术领域的工作。
然而,有数学焦虑症的人不一定数学就不好。如果一个孩子有数学焦虑症,不要断定他数学不好。他可能在数学方面有过很糟糕的经历,但有办法让情况变得更好。
此外,有一些方法可以缓解数学焦虑。如果你在数学考试前感到焦虑,在考试开始前花几分钟来理解这些感受可能会有帮助。“你的心跳可能会加快,但这并不意味着你会失败,”美国心理学家西恩·贝洛克说。美国乔治敦大学的伊恩·莱昂斯认为,就像一些演讲者在演讲前会感到紧张一样,这种紧张的感觉可能会激励我们做得更好。
5. 关于数学焦虑,我们知道什么?
A. 数学焦虑一定会导致数学成绩更低。
B. 数学焦虑在全世界都很普遍。
C. 有数学焦虑会让你考试不及格。
D. 有数学焦虑的人通常数学不好。
6. 关于有数学焦虑的人,以下哪项是正确的?
A. 他们经常接触与数字有关的事物。
B. 他们喜欢从事与科学有关的工作。
C. 他们在数学方面可能有过糟糕的经历。
D. 他们每次数学考试前心跳都会加快。
7. 最后一段中划线单词“relieve”是什么意思?
A. 使某事不那么严重。
B. 使某事更严重。
C. 找到。
D. 使某事发生。
8. 从伊恩·莱昂斯的观点中我们可以推断出什么?
A. 数学焦虑对我们并不总是有害的。
B. 演讲者感到紧张很重要。
C. 有时候心跳加快意味着你会失败。
D. 所有人在演讲时都会感到紧张。
上一页 下一页