零五网 全部参考答案 听读空间答案 2025年英语听读空间八年级英语上册译林版加强版 第160页解析答案
Nature's warnings
When the sky suddenly turns dark and the wind is strong, watch out! A dangerous storm might be coming. Storms are frightening. Watch for flashes of lightning. Listen for thunder. If nature sends these warnings, don't wait for rain. Act right away to keep safe.
Safety steps
At the first flash of lightning, quickly get inside a building or a car. Do not go into a shed(简易房) for protection. It is not closed like a building, so it is not safe.
Even after you are indoors, be careful. It is not smart to go near doors and windows. They can blow in or break. A room with no windows is the safest place to be. Do not wash your hands during a storm. Do not use anything that runs on electricity either. Water and electrical lines are like roads for lightning. Even if you really want to play computer games, don't! It is better to be bored than to get hurt. Try reading a book instead. Reading is more fun than playing computer games.
If you can't get to somewhere safe, stay out in the open. You may feel safe under a tree, but that is not a good place to be. Lightning is pulling towards tall poles and trees. Stay down in an open space and cover your ears to protect them. Loud thunder can hurt your hearing.
Lightning strikes(雷击)
Lightning does not strike people very often. It is not likely that you will ever see that happen. If you do, call 120. Only trained emergency workers should care for a person who has been hit by lightning.
If you follow these rules, you will stay safe during a storm.
(
A
) 1. From paragraph 1, we learn that ______.
A. storms are frightening and dangerous
B. storms often come without warnings
C. people should wait and watch lightning
D. people should take action after the storm
(
B
) 2. The underlined word “It” in paragraph 2 refers to ______.
A. a building B. a shed C. a car D. a room
(
D
) 3. What is the safest place for us to stay?
a. A room with many windows when we're indoors.
b. Under a big tree when we're in the open.
c. The school playground.
d. A room with no windows.
A. ab B. bc C. bd D. cd
(
C
) 4. Which is TRUE according to the passage?
A. It's safe to stay indoors to play computer games during a storm.
B. Reading books is more dangerous than using electrical things in a storm.
C. We should not wash our hands when a storm comes.
D. If a person is hit by lightning, you should move him or her to a safe place right away.
(
C
) 5. Where can we read this passage?
A. In a story magazine. B. In a travelling magazine.
C. In a science magazine. D. In a sports magazine.
答案:【解析】:
这是一篇关于英语阅读理解的题目,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于自然灾害(特别是暴风雨)以及如何在暴风雨中保持安全的英语文章,并附带了几个问题。学生需要通过阅读文章,理解文章的主旨大意,以及细节信息,然后根据文章的内容来回答这些问题。
1. 第一题是主旨题,需要从第一段中获取关键信息来回答。第一段主要描述了暴风雨的可怕和危险性,以及自然给出的警告信号。
2. 第二题是代词指代题,需要根据上下文来判断“It”指的是什么。在第二段中,文章提到“Do not go into a shed(简易房) for protection. It is not closed like a building, so it is not safe.”,这里的“It”很明显指的是前文提到的“shed”。
3. 第三题是细节理解题,需要从文章中找出安全避雨的地方。文章中提到“A room with no windows is the safest place to be.”,同时也提到“Stay down in an open space and cover your ears to protect them.”,因此可以判断出最安全的地方是没有窗户的房间和开阔的空地。
4. 第四题是判断题,需要根据文章内容判断哪个选项是正确的。文章中提到“Do not wash your hands during a storm.”,因此可以判断出在暴风雨中洗手是危险的。
5. 第五题是推断题,需要根据文章的内容和风格来判断这篇文章可能出自哪种杂志。由于文章主要讲述的是关于自然灾害和如何在灾害中保持安全的知识,因此可以推断出这篇文章可能出自科学杂志。
【答案】:
1. A
2. B
3. D
4. C
5. C
解析:
翻译:
### 大自然的预警
当天空突然变暗且风很大时,要小心!一场危险的暴风雨可能要来了。暴风雨很可怕。留意闪电的闪光。倾听雷声。如果大自然发出这些预警,不要等下雨了(再行动)。要立刻行动来保证安全。
### 安全措施
在第一次闪电出现时,迅速进入建筑物或汽车内。不要进入简易房寻求保护。它不像建筑物那样是封闭的,所以不安全。
即使你在室内,也要小心。靠近门窗是不明智的。它们可能会被吹进来或者被打破。没有窗户的房间是最安全的待的地方。暴风雨期间不要洗手。也不要使用任何用电的东西。水和电线就像闪电的通道。即使你真的很想玩电脑游戏,也不要(玩)!无聊总比受伤好。试试看书吧。看书比玩电脑游戏更有趣。
如果你不能到达安全的地方,就待在开阔的户外。你可能觉得在树下很安全,但那不是个好地方。闪电会被高的杆子和树吸引。待在开阔地带的低处并捂住耳朵来保护它们。巨大的雷声会损伤你的听力。
### 雷击
闪电并不经常击中人。你很可能永远都不会看到那种情况发生。如果你看到了,拨打120。只有受过训练的急救人员才应该照顾被闪电击中的人。
如果你遵守这些规则,在暴风雨期间你会很安全。
1. 从第一段中,我们了解到______。
A. 暴风雨既可怕又危险
B. 暴风雨经常毫无预警地来临
C. 人们应该等待并观察闪电
D. 人们应该在暴风雨过后采取行动
2. 第二段中划线的单词“It”指的是______。
A. 一栋建筑物
B. 一间简易房
C. 一辆汽车
D. 一个房间
3. 对我们来说,待在哪里最安全?
a. 当我们在室内时,有很多窗户的房间。
b. 当我们在户外时,一棵大树下。
c. 学校操场。
d. 没有窗户的房间。
A. ab
B. bc
C. bd
D. cd
4. 根据文章,哪一项是正确的?
A. 暴风雨期间待在室内玩电脑游戏是安全的。
B. 在暴风雨中看书比使用用电的东西更危险。
C. 暴风雨来临时我们不应该洗手。
D. 如果一个人被闪电击中,你应该立刻把他或她移到安全的地方。
5. 我们可以在哪里读到这篇文章?
A. 在一本故事杂志里。
B. 在一本旅游杂志里。
C. 在一本科学杂志里。
D. 在一本体育杂志里。
上一页 下一页