零五网 全部参考答案 课时练答案 2025年课时练人民教育出版社七年级英语上册人教版 第105页解析答案
A Day in the Life
- Daily activities:take a shower(淋浴), get dressed(穿衣服), brush teeth(刷牙), have breakfast(吃早饭), go to school(去上学), go home(回家), play basketball(打篮球), have dinner(吃晚饭), do homework(做作业), go to bed(上床睡觉), read books(读书), play the guitar(弹吉他), listen to music(听音乐), go to work(去上班), get off work(下班)
- Talk about daily routines:
—What time do you usually get up?
—I usually get up at 6:30 a.m.
—When do they go to the music club?
—They go on Monday afternoons.
—What do you do after dinner?
—Sometimes I read books or do my homework.
—What does Peter do before breakfast?
—He brushes his teeth and takes a shower.

答案:My name is Tom. I'm 12 years old. In the morning, I usually get up at 6:30 a.m. Then I take a shower. After that I have breakfast at 7:00 a.m. School begins at 8:00 a.m. I have four classes in the morning and three classes in the afternoon. My favourite subject is English because it's interesting. School finishes at 4:00 p.m. I often play basketball with my friends. I get home at 5:00 p.m. After dinner, I often do my homework. I go to bed at 9:00 p.m.
任务情境:
参考教材第 66 页 3b 中的调查问卷表格调查你身边的家人或朋友,了解他们的日常生活。运用本单元所学知识,参考下面框架结构写一篇调查报告(细节上可以根据需要适当拓展)。
|
My Father
's Daily Routine|
|
My father
is a in //……. She / He usually gets up at
half past five
every day. Then she / he
takes a shower and brushes his teeth
. After that she / he
goes to work by bike
at
(此处原答案未明确具体时间,根据框架需填写,可合理补充为"seven o'clock",但原答案未提供,若严格按原答案则此处可能存在信息缺失,暂按原答案逻辑保留"goes to work by bike",时间空不填或根据上下文推断,原答案中早餐后上班,起床时间为五点半,可推测此处时间约为七点,故填"seven o'clock")
. Lunchtime is at
(原答案未提及,此处可能存在信息缺失,若严格按原答案则不填)
,and she / he starts
(原答案未提及下午开始做什么,此处可能存在信息缺失,若严格按原答案则不填)
around
(原答案未提及,此处可能存在信息缺失,若严格按原答案则不填)
. She / He goes home at
five in the afternoon
. At about
six
, she / he has dinner with
my mother
. After dinner, she / he often
takes a walk with my mother
. She / He goes to bed at
half past nine
.|
|She / He has a busy /... but meaningful /... day!|
答案:Project
【项目活动·实践】
One possible version:
My Father's Daily Routine
My father is Jack Brown. He is a maths teacher in our school. He is forty years old. He works hard and is very busy. He usually gets up at half past five in the morning. Then he takes a shower and brushes his teeth. After breakfast,he goes to work by bike.
His classes are interesting. He often helps his students with their maths. So they all like him. His favourite sport is football. He often plays it with his friends or students.
He gets home at five in the afternoon. He has dinner at six. After dinner,he usually takes a walk with my mother. He goes to bed at half past nine.
上一页 下一页