零五网 全部参考答案 练习与测试答案 2025年练习与测试五年级英语上册译林版 第58页解析答案
七、按要求写句子。
1. My father is a cook. (对画线部分提问)
What
does
your
father do?
2. Mary has forty students. (对画线部分提问)
How
many
students
does
Mary have?
3. work, at, doesn't, she, home (.) (连词成句)
She doesn't work at home.

4. She is an Art teacher. (改为一般疑问句)
Is
she
an Art teacher?
5. Can you see a bird? (作否定回答)
No
,
I
can't.
6. my, likes, toy, sister, too, cars (.) (连词成句)
My sister likes toy cars too.

答案:1. What, your 2. How many students does 3. She doesn't work at home. 4. Is she 5. No, I 6. My sister likes toy cars too.
解析:
翻译:
七、按要求写句子。
1. 我的父亲是一名厨师。(对画线部分提问)
______ 你的父亲是做什么的?
2. 玛丽有四十名学生。(对画线部分提问)
玛丽有______ 学生?
3. work(工作), at(在), doesn't(不), she(她), home(家)(.)(连词成句)
她不在家工作。
4. 她是一名美术老师。(改为一般疑问句)
她是一名美术老师吗?
5. 你能看见一只鸟吗?(作否定回答)
不,我不能。
6. my(我的), likes(喜欢), toy(玩具), sister(姐妹), too(也), cars(汽车)(.)(连词成句)
我的姐妹也喜欢玩具汽车。
八、从方框中选择合适的内容,完成下列短文。
A. playing table tennis B. teaches English C. a lot of
D. helps sick people E. make fruit salad
This is my family. My father is a doctor. He
D
. My mother is an English teacher. She
B
. She has
C
students. I have a sister. She is fifteen years old. She likes fruit salad. She can
E
. I am a student. I like hamburgers, but I can't make hamburgers. I like
A
. I am good at it.
答案:D B C E A
解析:
翻译:
八、从方框中选择合适的内容,完成下列短文。
A. 打乒乓球
B. 教英语
C. 许多
D. 帮助病人
E. 做水果沙拉
这是我的家庭。我的父亲是一名医生。他______。我的母亲是一名英语老师。她______。她有______学生。我有一个姐姐。她十五岁了。她喜欢水果沙拉。她会______。我是一名学生。我喜欢汉堡包,但我不会做汉堡包。我喜欢______。我很擅长它。
九、阅读短文,按要求答题。
Linda is a twelve-year-old girl. She is a student. She goes to school from Monday to Friday. In the morning, she gets up at six o'clock and has breakfast at seven thirty. After that, she goes to school with her friend.
Linda's father is a doctor. He is very busy. He usually goes to work at seven in the morning and comes back home at six in the evening. Sometimes he works in the hospital at night. He helps a lot of sick people. Linda's mother is a teacher. She is busy too. She teaches Chinese. She has a lot of students. They all love her.
What do they do on Saturdays? Linda and her parents read books in the morning at home. Linda plays table tennis with her father in the afternoon. In the evening, Linda usually surfs the Internet and her parents watch TV.
(A) 根据短文内容,判断正(T)误(F)。
(
T
) 1. Linda doesn't go to school on Saturdays and Sundays.
(
F
) 2. Linda's father goes to work at seven every day.
(
T
) 3. Linda reads books with her father and mother on Saturdays.
(
F
) 4. Linda likes playing table tennis with her friends on Saturday afternoon.
(B) 根据短文内容,回答下列问题。
1. How old is Linda?
She is twelve years old.

2. Does Linda's father work only during(在……期间) the day?
No, he doesn't.

3. Is Linda's mother a nurse?
No, she isn't.

答案:(A)1. T 2. F 3. T 4. F (B)1. She is twelve years old. 2. No, he doesn't. 3. No, she isn't.
解析:
翻译:
九、阅读短文,按要求答题。
琳达是一个12岁的女孩。她是一名学生。她周一到周五去上学。早上,她6点起床,7点30分吃早饭。之后,她和她的朋友一起去上学。
琳达的爸爸是一名医生。他非常忙。他通常早上7点去上班,晚上6点回家。有时他晚上在医院工作。他帮助很多生病的人。琳达的妈妈是一名教师。她也很忙。她教语文。她有很多学生。他们都喜欢她。
他们星期六做什么?早上琳达和她的父母在家看书。下午琳达和她爸爸打乒乓球。晚上,琳达通常上网,她的父母看电视。
(A)根据短文内容,判断正(T)误(F)。
( )1. 琳达星期六和星期天不上学。
( )2. 琳达的爸爸每天7点去上班。
( )3. 星期六琳达和她的爸爸妈妈一起看书。
( )4. 星期六下午琳达喜欢和她的朋友们打乒乓球。
(B)根据短文内容,回答下列问题。
1. 琳达多大了? ______
2. 琳达的爸爸只在白天工作吗? ______
3. 琳达的妈妈是一名护士吗? ______
上一页 下一页