零五网 全部参考答案 练习与测试答案 2025年练习与测试五年级英语上册译林版 第10页解析答案
九、按要求完成下列句子。
1. 教室里有一些课桌和椅子。(中译英)
There
are
some
desks
and chairs
in
the classroom.
2. 冰箱里没有任何鸡蛋。(中译英)
There
aren't any eggs
in the
fridge
.
3. 这张床太硬。那张床太软。(中译英)
This bed is
too hard
. That bed is
too soft
.
4. There is some soup on the table. (对画线部分提问)
What's on
the table?
5. There is a lovely dog in the living room. (改为一般疑问句)
Is there a lovely dog in the living room?

答案:1. are, desks, in 2. aren't any eggs, fridge 3. too hard, too soft 4. What's on 5. Is there a lovely dog in the living room?
解析:
翻译:
九、按要求完成下列句子。
1. 教室里有一些课桌和椅子。(中译英)
教室里有一些课桌和椅子。
2. 冰箱里没有任何鸡蛋。(中译英)
冰箱里没有任何鸡蛋。
3. 这张床太硬。那张床太软。(中译英)
这张床太硬。那张床太软。
4. 桌子上有一些汤。(对画线部分提问)
桌子上有什么?
5. 客厅里有一只可爱的狗。(改为一般疑问句)
客厅里有一只可爱的狗吗?
十、阅读短文,按要求答题。
There is a beautiful house in the forest. There are seven dwarfs (小矮人). They live in the house. One day, they go out for lunch. Snow White (白雪公主) is in the forest. She can't find the way home. Then she comes into the house. First, she comes to the living room. It is big and bright. There are seven lovely chairs in it, but they're not clean (干净的). Snow White cleans (擦;洗) the chairs. Then she feels hungry and thirsty. There is some soup on the table. She drinks the soup. Then she comes to the bedroom. There are seven beds in it. Three beds are soft. Four beds are hard. She is tired. She sleeps on the soft bed. Thirty minutes later, the dwarfs come home ...
(A) 根据短文内容,判断正(T)误(F)。
(
T
) 1. Snow White is in the forest.
(
F
) 2. The dwarfs are in the house.
(
T
) 3. Snow White is hungry and thirsty.
(B) 根据提示,为这个故事编一个结局。
Snow White wakes up. She is afraid. She says, “
Please don't hurt me. I'm Snow White. I lost my way and came here.

(C) (
A
) Which is the best title (标题)?
A. Snow White and the Seven Dwarfs
B. The house
C. In the forest
答案:(A)
1. T
2. F
3. T
(B)
"Please don't hurt me. I'm Snow White. I lost my way and came here." (答案不唯一)
(C)
A
解析:
翻译:
十、阅读短文,按要求答题。
森林里有一座漂亮的房子。有七个小矮人。他们住在这座房子里。一天,他们出去吃午饭。白雪公主在森林里。她找不到回家的路了。然后她走进了这座房子。首先,她来到客厅。客厅又大又亮。里面有七把可爱的椅子,但是它们不干净。白雪公主擦了椅子。然后她感到又饿又渴。桌子上有一些汤。她喝了汤。然后她来到卧室。里面有七张床。三张床很软。四张床很硬。她很累。她睡在了软床上。三十分钟后,小矮人们回到了家……
(A)根据短文内容,判断正(T)误(F)。
( )1. 白雪公主在森林里。
( )2. 小矮人们在房子里。
( )3. 白雪公主又饿又渴。
(B)根据提示,为这个故事编一个结局。
白雪公主醒了。她很害怕。她说:“______。”
(C)( )哪个是最好的标题?
A. 白雪公主和七个小矮人
B. 房子
C. 在森林里
上一页 下一页