零五网 全部参考答案 听读空间答案 2025年英语听读空间九年级全一册译林版加强版 第93页解析答案
B
Parents always glued to their mobile phones may be damaging their relationships with their kids, according to a new study.
The study warns mums and dads who lose themselves in their mobiles and other digital devices may be causing "internal tension(内部紧张), and negative interactions" with their children.
The researchers said that technology today means work and outside pressure cannot be avoided at home. But these "blurred(模糊的) boundaries" may make it difficult to devote sufficient attention to the kids.
Study lead author Doctor Jenny Radesky, a child behaviour expert, said, "Parents are constantly feeling like they are in more than one place at once while parenting. They're still 'at work'. They're keeping up socially. They're always trying to cook dinner and attend to their kids. It's much harder to toggle between mum's or dad's brain and other aspects of life because the boundaries are all blurred together. Parents are struggling to balance family time and the desire to be present at home with technology-based expectations like responding to work and other demands."
The study involved in-depth interviews with 35 caregivers, which included mums, dads and grandmothers.
Participants continuously expressed an internal struggle between multitasking(多任务的) mobile technology use, work and children, information overload and emotional tension around family routines(常规), such as mealtime.
Some parents also reported a trickle-down effect(涓滴效应). Their emotional response to whatever they were reading on their mobile devices—whether it was a work email or bad news—sometimes affected how they responded to their children.
Dr Radesky said, "You don't have to be available to your children 100 per cent of the time—in fact, it's healthy for them to be independent. It's also important for parents to feel valuable at work and other parts of their lives. However, we are seeing parents overloaded and exhausted(精疲力竭的) from being pulled in so many different directions."
Dr Radesky added, "Compared with traditional distractions like books, mobile technology is described as being much more demanding of attention. Kids require a lot of different types of thinking, so multitasking between them and technology can be emotionally and mentally draining(令人精疲力竭的). We should remind parents and help them manage this conflict with ideas on how to unplug(拔掉插头) and set boundaries."
(
D
) 5. What does the new study mainly pay attention to?
A. The interaction between different generations.
B. The habitual use of mobile devices by parents.
C. The problem with overuse of technology among children.
D. The influence of parents' overuse of devices on the parent-child relationship.
(
B
) 6. What does the underlined word "toggle" in paragraph 4 probably mean?
A. Decide. B. Change. C. Balance. D. Compare.
(
C
) 7. What can be learned about the parents interviewed?
A. They were constantly attentive to their mobile devices.
B. They fought the boredom of parenting by multitasking.
C. They suffered from internal tension while multitasking at home.
D. They responded to their kids' attention-seeking behaviour coldly.
(
A
) 8. What should parents do according to Dr Radesky?
A. Set boundaries between work and parenting.
B. Learn to settle children's conflicts wisely.
C. Keep emotionally and mentally healthy.
D. Read books instead of focusing on mobile devices.
(
B
) 9. Where is the text most likely from?
A. A storybook. B. A science magazine.
C. A book review. D. An online survey.
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查对文章主旨、词义、细节理解以及推理判断的能力。文章主要讨论了一项新的研究,该研究发现父母过度使用移动设备可能会损害他们与孩子的关系。
5. 第一题是主旨题,需要理解文章的主要讨论内容。文章主要关注父母过度使用移动设备对亲子关系的影响,因此选项D正确。
6. 第二题是词义猜测题,需要根据上下文推断词义。根据第四段中的"It's much harder to toggle between mum's or dad's brain and other aspects of life because the boundaries are all blurred together."可以推断,"toggle"的意思是“改变”,即在父母角色和其他生活方面之间来回转换,因此选项B正确。
7. 第三题是细节理解题,需要从文章中找到具体信息。根据文章中的描述,参与研究的父母们表达了他们在多任务处理移动技术、工作和孩子之间的内心挣扎,以及在家庭常规(如用餐时间)中的信息过载和情感紧张。这表明他们在家里多任务处理时遭受了内部紧张,因此选项C正确。
8. 第四题是推理判断题,需要根据文章中的信息进行推断。根据Dr Radesky的话,"We should remind parents and help them manage this conflict with ideas on how to unplug and set boundaries."可以推断,父母应该在工作和育儿之间设定界限,因此选项A正确。
9. 第五题是来源判断题,需要判断文章的可能来源。文章主要讨论了一项科学研究的结果,因此最有可能来自科学杂志,选项B正确。
【答案】:
5. D
6. B
7. C
8. A
9. B
解析:
翻译:
B
一项新的研究表明,父母总是盯着手机可能会损害他们与孩子的关系。
该研究警告说,沉迷于手机和其他数字设备的父母可能会与孩子产生“内部紧张和负面互动”。
研究人员表示,如今的科技意味着工作和外界压力在家中也无法避免。但这些“模糊的界限”可能会让人难以对孩子投入足够的关注。
该研究的主要作者、儿童行为专家珍妮·拉德斯基博士说:“父母在养育孩子的过程中总是觉得自己同时身处不止一个地方。他们还在‘工作’。他们在社交方面也在跟进。他们总是试图做饭和照顾孩子。因为界限都模糊在一起了,所以在妈妈或爸爸的思维和生活的其他方面之间切换要困难得多。父母们正在努力平衡家庭时间以及满足在家陪伴孩子的愿望与基于科技的期望,比如回应工作和其他需求。”
这项研究对35名照顾者进行了深入采访,其中包括妈妈、爸爸和奶奶。
参与者不断表达出在多任务使用移动技术、工作和孩子、信息过载以及围绕家庭常规(如用餐时间)的情绪紧张之间的内心挣扎。
一些父母还报告了一种涓滴效应。他们对自己在移动设备上阅读的内容(无论是工作邮件还是坏消息)的情绪反应有时会影响他们对孩子的回应方式。
拉德斯基博士说:“你不必百分之百的时间都陪伴在孩子身边——事实上,让他们独立对他们来说是健康的。对父母来说,在工作和生活的其他方面感到自己有价值也很重要。然而,我们看到父母们因为被拉向太多不同的方向而负担过重、精疲力竭。”
拉德斯基博士补充说:“与书籍等传统的干扰因素相比,移动技术被认为需要更多的注意力。孩子们需要很多不同类型的思考,所以在他们和科技之间进行多任务处理会在情感和精神上让人精疲力竭。我们应该提醒父母,并通过关于如何拔掉插头(脱离科技产品)和设定界限的想法来帮助他们管理这种冲突。”
5. 这项新研究主要关注什么?
A. 不同代际之间的互动。
B. 父母对移动设备的习惯性使用。
C. 儿童过度使用科技的问题。
D. 父母过度使用设备对亲子关系的影响。
6. 第4段中划线的单词“toggle”可能是什么意思?
A. 决定。
B. 改变。
C. 平衡。
D. 比较。
7. 关于被采访的父母,我们能了解到什么?
A. 他们一直专注于自己的移动设备。
B. 他们通过多任务处理来对抗养育孩子的无聊。
C. 他们在家中进行多任务处理时内心感到紧张。
D. 他们对孩子寻求关注的行为反应冷淡。
8. 根据拉德斯基博士的说法,父母应该怎么做?
A. 在工作和养育孩子之间设定界限。
B. 学会明智地解决孩子的冲突。
C. 保持情绪和心理健康。
D. 读书而不是专注于移动设备。
9. 这篇文章最有可能来自哪里?
A. 一本故事书。
B. 一本科学杂志。
C. 一篇书评。
D. 一项在线调查。
上一页 下一页