零五网 全部参考答案 听读空间答案 2025年英语听读空间八年级英语上册译林版加强版 第133页解析答案
B
With low temperatures and less and less food, winter is an uncomfortable season for animals. Many animals enter hibernation to get through it.
Hibernation is when an animal goes into a state of being inactive for a long time. Animals hide away from their enemies. Hibernation makes the animals' bodies cool and slows their heartbeat to just a few times per minute, for up to months at a time.
But why don't humans hibernate? Humans don't enter hibernation for many reasons. Our body is not designed for hibernation. Our ancestors were animals with no history of hibernating. For example, human waste is a huge problem for human hibernation. Animals are able to stop their waste. Unluckily, humans can't do this.
There are other problems. Body temperatures below 28°C may bring a lot of trouble and cause ache. Low temperatures can also make people easier to be ill. In fact, humans don't need to sleep through winter. We have found fire, clothes, shelter, hunting and farming. These ways can help us keep away from the cold.
Could humans hibernate in the future? For long-distance space travel, it's possible. A journey to Mars would take around months at the moment. If we hope to visit another star system, even if we could travel at the speed of light, the journey would take years. Being able to hibernate would make such distances less boring for the astronauts and save energy.
Some scientists have treated that seriously. They started to do something on long-term hibernation as a way to make long-term space travel possible and easier.
(
C
) 6. Why DON'T humans hibernate?
A. We have lots of food to eat.
B. Humans don't like sleeping.
C. Our body is not designed for hibernation.
D. The temperature isn't low enough.
(
C
) 7. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Humans can't keep away from the cold.
B. All the animals enter hibernation to get through winter.
C. Human hibernation is helpful for long-term space travel.
D. Hibernation makes animals' bodies warm and their heartbeat fast.
(
C
) 8. What does the underlined word "that" in the last paragraph refer to?
A. Long-distance space travel. B. A journey to Mars.
C. Human hibernation in the future. D. The astronauts and energy.
(
A
) 9. What's the best title for the passage?
A. Is human hibernation possible?
B. Is human hibernation easy?
C. Is human hibernation interesting?
D. Is human hibernation different?
答案:【解析】:
这是一篇英语阅读理解题,主要围绕“人类是否会冬眠”这一主题展开。题目来源是八年级译林版上册的Reading1部分。题型为选择题,需要从提供的选项中选择最佳答案。
第6题询问为什么人类不冬眠,需要从文章中找出相关信息。
第7题要求判断哪个选项是根据文章内容正确的,需要对文章整体内容有准确理解。
第8题问最后一段中划线词“that”指代什么,需要联系上下文进行推断。
第9题要求选择文章的最佳标题,需要对文章主旨有准确把握。
【答案】:
6. C
根据文章第三段“Humans don't enter hibernation for many reasons. Our body is not designed for hibernation.”可知,人类不冬眠的原因是我们的身体不是为冬眠而设计的,所以选C。
7. C
A选项,根据文章第四段“We have found fire, clothes, shelter, hunting and farming. These ways can help us keep away from the cold.”可知人类能远离寒冷,A错误;
B选项,根据文章第二段“Many animals enter hibernation to get through it.”可知是很多动物冬眠,不是所有动物,B错误;
C选项,根据文章最后一段“Some scientists have treated that seriously. They started to do something on long-term hibernation as a way to make long-term space travel possible and easier.”可知人类冬眠对长期太空旅行有帮助,C正确;
D选项,根据文章第二段“Hibernation makes the animals' bodies cool and slows their heartbeat to just a few times per minute”可知冬眠使动物身体冷却,心跳减慢,D错误。
所以选C。
8. C
根据文章最后一段“Could humans hibernate in the future? For long-distance space travel, it's possible. Some scientists have treated that seriously.”可知这里的“that”指代的是前面提到的“人类未来是否会冬眠”这一话题,所以选C。
9. A
文章主要探讨了人类是否会冬眠以及冬眠对人类可能的意义,特别是与长期太空旅行的关系。B选项“人类冬眠是否容易”、C选项“人类冬眠是否有趣”、D选项“人类冬眠是否不同”都不能准确概括文章主旨,A选项“人类冬眠是否可能”最符合,所以选A。
解析:
翻译:
### B
由于气温较低且食物越来越少,冬天对动物来说是一个难熬的季节。许多动物会进入冬眠状态以度过寒冬。
冬眠是指动物长时间处于不活跃的状态。动物会躲起来以避开敌人。冬眠会使动物的身体变凉,心跳减慢到每分钟仅几次,一次可持续长达数月。
但人类为什么不冬眠呢?人类不冬眠有很多原因。我们的身体结构不适合冬眠。我们的祖先所属的动物种类没有冬眠的历史。例如,人类的排泄物是人类冬眠面临的一个大问题。动物能够停止排泄。不幸的是,人类无法做到这一点。
还有其他问题。体温低于28°C可能会带来很多麻烦并引起疼痛。低温也会使人更容易生病。事实上,人类不需要通过睡觉来度过冬天。我们已经发现了火、衣服、住所、狩猎和农耕这些方式。这些方法可以帮助我们抵御寒冷。
人类未来有可能冬眠吗?对于长途太空旅行来说,这是有可能的。目前,前往火星的旅程大约需要几个月的时间。如果我们希望前往另一个恒星系统,即使我们能以光速旅行,旅程也需要数年时间。能够冬眠会使宇航员的长途旅行不那么枯燥,并节省能量。
一些科学家已经认真对待这个问题。他们开始研究长期冬眠,将其作为使长期太空旅行成为可能且更轻松的一种方式。
6. 人类为什么不冬眠?
A. 我们有很多食物可吃。
B. 人类不喜欢睡觉。
C. 我们的身体结构不适合冬眠。
D. 温度不够低。
7. 根据文章,下列哪项是正确的?
A. 人类无法抵御寒冷。
B. 所有动物都会进入冬眠以度过冬天。
C. 人类冬眠对长期太空旅行有帮助。
D. 冬眠使动物的身体变暖且心跳加快。
8. 最后一段中划线的“that”指的是什么?
A. 长途太空旅行。
B. 前往火星的旅程。
C. 人类未来的冬眠。
D. 宇航员和能量。
9. 这篇文章的最佳标题是什么?
A. 人类冬眠有可能吗?
B. 人类冬眠容易吗?
C. 人类冬眠有趣吗?
D. 人类冬眠不同吗?
上一页 下一页