零五网 全部参考答案 听读空间答案 2025年英语听读空间八年级英语上册译林版加强版 第101页解析答案
B
Billy always loved blueberries. They were his favourite fruit. Today he was going to make juice with his uncle. His uncle liked to make juice out of everything. He made carrot juice, apple juice and vegetable juice.
First, Billy and his uncle went to a blueberry farm. They were each given a basket. They picked for an hour and got several pounds. It was hard work to pick the little berries from the trees. Now Billy understood why they were expensive in the store.
Next, they had to wash the blueberries. Some of them still had leaves. Those had to be taken away. Then the bad berries had to be thrown away. They washed the berries and made them air-dry.
After that, they pushed the blueberries through a strainer(滤器). The strainer caught most of the seeds and skins, and only left a small glass of dark purple juice to them.
When they tasted the juice, it wasn’t very sweet. Billy’s uncle didn’t want to add white sugar to the juice. It was better to use a naturally sweet juice, pear juice or grape juice. They used grape juice as a sweetener. Finally, they could drink it. It was a lot of work to make juice, but it surely was refreshing!
(
C
) 4. Billy thought blueberries were expensive because ______.
A. blueberries were good for health
B. people had to send them to the store
C. it was hard to pick them from the trees
D. there weren’t many blueberry trees on the farm
(
D
) 5. The underlined word “them” in paragraph 4 refers to ______.
A. blueberries B. farmers
C. seeds and skins D. Billy and his uncle
(
D
) 6. What did Billy’s uncle add to make the juice sweet?
A. White sugar. B. Apple juice. C. Pear juice. D. Grape juice.
(
A
) 7. The CORRECT order of making blueberry juice is ______.
a. wash blueberries
b. pick blueberries from trees
c. add sweet juice to the blueberry juice
d. push the blueberries through a strainer
A. b-a-d-c B. b-a-c-d C. b-d-c-a D. d-a-b-c
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于Billy和他的叔叔制作蓝莓汁的小故事,并基于这个故事提出了四个问题。
1. 对于第四题,需要从文章中找到Billy认为蓝莓贵的原因。根据文章第二段的描述,“It was hard work to pick the little berries from the trees. Now Billy understood why they were expensive in the store.”可以确定答案。
2. 对于第五题,需要确定第四段中“them”的指代对象。根据文章第四段的描述,“The strainer caught most of the seeds and skins, and only left a small glass of dark purple juice to them.”可以确定“them”指的是Billy和他的叔叔。
3. 对于第六题,需要找到Billy的叔叔加了什么使果汁变甜。根据文章最后一段的描述,“They used grape juice as a sweetener.”可以确定答案。
4. 对于第七题,需要确定制作蓝莓汁的正确步骤顺序。根据文章描述,首先是摘蓝莓(b),然后是洗蓝莓(a),接着是通过滤器推蓝莓(d),最后是加甜果汁(c)。
【答案】:
4. C
5. D
6. D
7. A
解析:
翻译:
### B
比利一直很喜欢蓝莓。蓝莓是他最喜欢的水果。今天他要和叔叔一起制作蓝莓汁。他的叔叔喜欢用各种东西来制作果汁。他做过胡萝卜汁、苹果汁和蔬菜汁。
首先,比利和他的叔叔去了一个蓝莓种植园。他们每人得到了一个篮子。他们采摘了一个小时,收获了好几磅蓝莓。从树上采摘这些小浆果是一项很辛苦的工作。现在比利明白为什么商店里的蓝莓价格昂贵了。
接下来,他们需要清洗蓝莓。有些蓝莓上还带着叶子。那些叶子必须被去除。然后,坏了的蓝莓必须被扔掉。他们把蓝莓洗干净,然后让它们风干。
之后,他们把蓝莓放进滤器中过滤。滤器滤住了大部分的种子和果皮,只给他们留下了一小杯深紫色的果汁。
当他们品尝果汁时,发现果汁不是很甜。比利的叔叔不想往果汁里加白砂糖。用天然的甜果汁,比如梨汁或葡萄汁来调味会更好。他们用葡萄汁作为甜味剂。最后,他们就可以喝果汁了。制作果汁需要做很多工作,但果汁喝起来确实很清爽!
4. 比利认为蓝莓价格昂贵是因为______。
A. 蓝莓对健康有益
B. 人们必须把它们送到商店
C. 从树上采摘蓝莓很困难
D. 种植园里的蓝莓树不多
5. 第4段中划线的单词“them”指的是______。
A. 蓝莓
B. 农民
C. 种子和果皮
D. 比利和他的叔叔
6. 比利的叔叔加了什么来让果汁变甜?
A. 白砂糖。
B. 苹果汁。
C. 梨汁。
D. 葡萄汁。
7. 制作蓝莓汁的正确顺序是______。
a. 清洗蓝莓
b. 从树上采摘蓝莓
c. 往蓝莓汁里加甜果汁
d. 把蓝莓放进滤器中过滤
A. b - a - d - c
B. b - a - c - d
C. b - d - c - a
D. d - a - b - c
上一页 下一页