零五网 全部参考答案 5年中考3年模拟答案 2026年5年中考3年模拟七年级英语上册人教版 第14页解析答案
B
「2024 山东青岛西海岸新区月考改编」
I am Susan. My favourite place is a farm. My father has a big farm. Every summer holiday my friends and I go to the farm. We enjoy our time there.
There's a big house on the farm. You can see six rooms in the house. In the living room there is a beautiful fireplace (壁炉), so we feel warm in winter. Around the house there are flowers and trees. The trees are big and very old. They look very green in summer. I feel cool under the trees. The songs of the birds make me feel happy.
My favourite time on the farm is
B
. I enjoy looking at the stars. I spend a lot of time after dinner talking with my parents. We often sit outside the house under the beautiful sky and my parents tell old stories to me.
26. How many rooms can you see in the big house?
A. Three.
B. Four.
C. Five.
D. Six.
27. 新中考图片 What is NOT mentioned (被提到) in the passage?

28. 新中考信息 What's the missing part in the third paragraph?
A. the afternoon
B. the night
C. the morning
D. the noon
29. At night Susan doesn't
A
on the farm.
A. do housework
B. talk with her parents after dinner
C. look at the stars
D. listen to the stories
30. What's the best title for the passage?
A. Susan's Farm Life
B. Susan's School Life
C. Susan's Favourite Plants
D. Susan's Favourite Animals
答案:26 D 细节理解题。根据第二段中的“There’s a big house on the farm. You can see six rooms in the house.”可知,这个大房子里有六个房间,故选D。
27 C 图片理解题。根据第二段中的“Around the house there are flowers and trees...The songs of the birds make me feel happy.”可知,文中提到了树、花和鸟,没有提及的是“绵羊”,故选C。
技巧点拨 图片理解题是近年来出现的一种新题型,解题时需要结合语篇中的细节确定合适的图片。图片理解题通常和细节信息有关,如动物、交通工具、地点、运动或天气等。
28 B 信息还原题。根据其后提到的“I enjoy looking at the stars.”可知,对应的时间是“夜晚”,所缺的内容是the night,故选B。
29 A 推理判断题。根据第三段中的“I enjoy looking at the stars. I spend a lot of time after dinner talking with my parents...tell old stories to me.”可知,选项B、C和D都是苏珊在农场做的事情,没有提到的事情是做家务,故选A。
30 A 主旨大意题。本文描述了苏珊的农场生活,故选A。
解析:
翻译:
B
「2024年山东青岛西海岸新区月考改编」
我是苏珊。我最喜欢的地方是一个农场。我爸爸有一个大农场。每年暑假我和我的朋友们都会去农场。我们在那里度过愉快的时光。
农场里有一座大房子。你可以看到房子里有六个房间。客厅里有一个漂亮的壁炉,所以我们在冬天会觉得很暖和。房子周围有花和树。这些树又大又古老。它们在夏天看起来很绿。我在树下感觉很凉爽。鸟儿的歌声让我感到快乐。
我在农场最喜欢的时光是B。我喜欢看星星。晚饭后我会花很多时间和我的父母聊天。我们经常坐在房子外面美丽的天空下,我的父母会给我讲古老的故事。
26. 你在大房子里能看到多少个房间?
A. 三个。
B. 四个。
C. 五个。
D. 六个。
27. 新中考图片理解题 文章中没有提到什么?
28. 新中考信息还原题 第三段中缺失的部分是什么?
A. 下午
B. 夜晚
C. 早上
D. 中午
29. 晚上苏珊在农场不A。
A. 做家务
B. 晚饭后和她的父母聊天
C. 看星星
D. 听故事
30. 这篇文章最好的标题是什么?
A. 苏珊的农场生活
B. 苏珊的学校生活
C. 苏珊最喜欢的植物
D. 苏珊最喜欢的动物
上一页 下一页