零五网 全部参考答案 5年中考3年模拟答案 2026年5年中考3年模拟七年级英语上册人教版 第11页解析答案
Ⅰ. 根据句意和首字母提示写出所缺的单词
1. You are standing in front of me, so I am standing b
ehind
you.
2. —What k
ind
of music do you like best?
—I like jazz best.
3. —I don’t like these T-shirts. Could you please show me a
nother
one?
—Sure. There are a lot of new ones.
4. 「2024 江苏无锡中考改编」I couldn’t imagine what e
lse
he has to say. Everyone knows that’s a lie.
5. —Let’s c
ount
down from five.
—OK. Five, four, three, two, one.
6. Sheep and horses are animals that don’t eat meat. They eat g
rass
.
答案:1.behind 2.kind 3.another 4.else 5.count 6.grass
解析:
翻译:
Ⅰ. 根据句意和首字母提示写出所缺的单词
1. 你站在我前面,所以我站在你后面。
2. ——你最喜欢什么种类的音乐?
——我最喜欢爵士乐。
3. ——我不喜欢这些T恤。你能再给我拿另一件看看吗?
——当然可以。有很多新的。
4. (2024 江苏无锡中考改编)我无法想象他还有别的什么话要说。每个人都知道那是个谎言。
5. ——让我们从五倒数。
——好的。五、四、三、二、一。
6. 羊和马是不吃肉的动物。它们吃草。
Ⅱ. 根据汉语意思完成句子,每空一词
7. 看我们的国旗。它又鲜艳又漂亮。
Look
at
our national flag. It’s colorful and beautiful.
8. 许多可爱的动物生活在那个农场。
Lots of cute animals live
on
the/that
farm
.
9. 商店里有许多种类的巧克力在出售。
There are
many
kinds
of
chocolate on sale in the shop.
10. 你能在图中看到多少只兔子?圈出它们。
How many rabbits can you see in the picture?
Circle
them
.
11. 我们的教室很干净,就像我们的家一样。
Our classroom is very clean,
just
like
our home.
12. ——他们中有多少人喜欢流行音乐?
——大约十个人。
How
many
of
them like pop music?
—About ten.
答案:Ⅱ.7 Look at 8 on the/that farm 9 many kinds of 10.Circle them 11 just like 12.How many of
解析:
翻译:
Ⅱ. 根据汉语意思完成句子,每空一词
7. 看我们的国旗。它又鲜艳又漂亮。
看我们的国旗。它色彩鲜艳且很漂亮。
8. 许多可爱的动物生活在那个农场。
许多可爱的动物生活在那个农场里。
9. 商店里有许多种类的巧克力在出售。
商店里有许多种类的巧克力在售卖。
10. 你能在图中看到多少只兔子?圈出它们。
你能在这幅图里看到多少只兔子?圈出它们。
11. 我们的教室很干净,就像我们的家一样。
我们的教室非常干净,就像我们的家一样。
12. ——他们中有多少人喜欢流行音乐?
——大约十个人。
——他们中有多少人喜欢流行音乐?
——大约十个人。
Ⅲ. 阅读理解
「2025 山东济南高新东区月考」
There is a yard in front of our house. Our yard is not very big, but it is beautiful. Look! It has three parts.
The first part is for flowers. It’s my mother’s favorite place. She plants many beautiful flowers. She takes good care of the flowers. She loves the flowers very much. When she is free, she sits there and enjoys her flowers.
The second part is for vegetables. It is my grandparents’ favorite place. They plant a lot of vegetables there such as carrots, cabbages, potatoes and tomatoes. They plant so many vegetables, so they never need to buy vegetables.
The third one is a small fish pond (池塘) and this is my father’s favorite place. He often keeps fish in the pond. He feels relaxed (放松的) when he watches the fish swim in the pond.
Do you like our yard? If you do, come and have fun!
13. How many parts are there in the yard?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
14. There are many
vegetables
in the second part.
A. flowers B. animals C. vegetables D. fish
15. The writer’s
father
loves the third part best.
A. father B. mother C. grandfather D. grandmother
16. 新中考 文章结构题 What’s the structure (结构) of the passage?

17. The writer talks about
their yard
.
A. their house B. their family C. their rooms D. their yard
答案:Ⅲ.[语篇解读] 本文作者介绍了自己家的院子。 13.B 细节理解题。根据第一段中的“It has three parts.”可知,院子分为三部分,故选B。 14.C 细节理解题。根据第三段中的“The second part is for vegetables.”可知,第二部分是蔬菜区,故选C。 15.A 细节理解题。根据第四段中的“The third one is a small fish pond and this is my father’s favorite place.”可知,最喜欢第三部分的是作者的爸爸,故选A。 16.A 文章结构题。本文“总—分—总”结构。第一段是总述,第二、三、四段分别介绍了院子的三个部分,第五段总结,故选A。 技巧点拨 文章结构题考查文章的结构,常见的结构有“总—分”“总—分—总”以及“分—总”等。对应的语篇通常是结构清晰、条理分明的说明文。 17.D 主旨大意题。本文作者介绍了自己家的院子,故选D。
解析:
翻译:
### Ⅲ. 阅读理解
「2025 山东济南高新东区月考」
我们的房子前面有一个院子。我们的院子不是很大,但它很漂亮。看!它有三个部分。
第一部分是用来种花的。这是我妈妈最喜欢的地方。她种了很多漂亮的花。她把花照顾得很好。她非常喜欢这些花。当她有空的时候,她就坐在那里欣赏她的花。
第二部分是用来种蔬菜的。这是我祖父母最喜欢的地方。他们在那里种了很多蔬菜,比如胡萝卜、卷心菜、土豆和西红柿。他们种了这么多蔬菜,所以他们从不需要买蔬菜。
第三个部分是一个小鱼塘,这是我爸爸最喜欢的地方。他经常在池塘里养鱼。当他看着鱼在池塘里游的时候,他会感到很放松。
你喜欢我们的院子吗?如果你喜欢,就来玩吧!
13. 院子里有几个部分?
A. 两个。 B. 三个。 C. 四个。 D. 五个。
14. 第二部分有很多
蔬菜

A. 花 B. 动物 C. 蔬菜 D. 鱼
15. 作者的
爸爸
最喜欢第三部分。
A. 爸爸 B. 妈妈 C. 爷爷 D. 奶奶
16. 新中考 文章结构题 这篇文章的结构是什么?
17. 作者谈论的是
他们的院子

A. 他们的房子 B. 他们的家庭 C. 他们的房间 D. 他们的院子
上一页 下一页