零五网 全部参考答案 实验班提优训练答案 2025年实验班提优训练六年级英语上册译林版 第41页解析答案
一、阅读Around the World in 80 Days,并按要求完成练习。
Mr Phileas Fogg was a rich man. He loved games and rules. One day, he said, “I’ll bet 20,000 that I can travel around the world in 80 days!” His friends laughed, but they accepted the challenge(挑战).
Fogg left London on October 2nd, 1872, with his servant(仆人), his pocket watch, and a map. He planned to visit many places:1. Paris,France → 2. Egypt → 3. India → 4. Hong Kong → 5. Japan → 6. America → Back to London!
During the journey, he met some big problems:
·Train Crash:In India,their train was destroyed by elephants! They had to ride an elephant.
·Steamship Delay(延迟):A storm stopped their ship from Hong Kong to Japan. Fogg almost lost the bet!
·Missing a Day:In Japan,Fogg saved a lady named Aouda. He missed his train… but guess what? Crossing the International Date Line gave him an extra day!
Fogg arrived in London at 8:45 pm on December 21st—exactly 80 days later! He won the bet,but he didn’t get the money. If you want to know why,please read the book! Reading is great fun.
(一)根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
( )1. Mr Fogg travelled alone(独自).
( )2. Mr Fogg’s journey began in the UK.
( )3. Mr Fogg travelled six countries at least.
( )4. Fogg saved Aouda in Japan.
( )5. Fogg crossed the International Date Line and lost a day.
(二)根据短文内容,按照Fogg的行程,给下列事件排序。
(a)Fogg arrived in London on time. (b)Train crash in India.
(c)Fogg saved Aouda. (d)Storm stopped the steamship. (e)Fogg left London.
______ → ______ → ______ → ______ → ______
(三)新考法 开放式谈观点 If you could travel the world in 80 days,where would you go? Why?______

答案:(一)1.F 2.T 3.T 4.T 5.F
(二)e→b→d→c→a
(三)I want to go to Egypt to see the pyramids. They're amazing!(仅供参考)
解析:
翻译:
### 一、阅读《八十天环游地球》,并按要求完成练习。
菲利斯·福格先生是个有钱人。他喜欢游戏和规则。一天,他说:“我赌20000英镑,我能在80天内环游世界!”他的朋友们笑了,但他们接受了这个挑战。
1872年10月2日,福格带着他的仆人、怀表和一张地图离开了伦敦。他计划游览很多地方:1. 法国巴黎→2. 埃及→3. 印度→4. 香港→5. 日本→6. 美国→回到伦敦!
在旅途中,他遇到了一些大问题:
- 火车失事:在印度,他们的火车被大象毁坏了!他们不得不骑大象。
- 轮船延误:一场暴风雨使他们从香港开往日本的船停了下来。福格差点输掉赌注!
- 错过一天:在日本,福格救了一位名叫奥达的女士。他错过了火车……但你猜怎么着?穿越国际日期变更线给了他额外的一天!
福格于12月21日晚上8点45分抵达伦敦——正好是80天后!他赢了赌注,但他没有拿到钱。如果你想知道为什么,请读这本书!阅读很有趣。
#### (一)根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
( )1. 福格先生独自旅行。
( )2. 福格先生的旅程从英国开始。
( )3. 福格先生至少游览了六个国家。
( )4. 福格在日本救了奥达。
( )5. 福格穿越了国际日期变更线,损失了一天。
#### (二)根据短文内容,按照福格的行程,给下列事件排序。
(a)福格按时抵达伦敦。(b)印度的火车失事。
(c)福格救了奥达。(d)暴风雨使轮船停航。(e)福格离开伦敦。
______→______→______→______→______
#### (三)新考法 开放式谈观点
如果你能在80天内环游世界,你会去哪里?为什么?______
二、跨学科 古诗赏析 阅读古诗,完成下面的练习。
Spring Morning
by Meng Haoran(Tang Dynasty)
This spring morning in b
bed
I’m lying,
Not to awake till birds are s
singing
.
After one night of w
wind
and showers,
How many are the fallen f
flowers
!
(一)根据古诗的意思及首字母提示,将诗句填写完整。
(二)根据古诗内容,选择正确的答案。
(
C
)1. What does the poet hear when he wakes up?
A. The sound of rain. B. The sound of wind. C. The songs of birds.
(
B
)2. What happened during the night in the poem?
A. A quiet night. B. A storm with wind and rain. C. A snowstorm.
(
B
)3. What does the poet want to know about at the end?
A. How many birds are singing. B. How many flowers fell to the ground. C. How bright the sun is.
答案:(一)bed,singing,wind,flowers
(二)1.C 2.B 3.B
解析:
翻译:
### 二、跨学科 古诗赏析
阅读古诗,完成下面的练习。
#### 春晓
孟浩然(唐代)
春眠不觉晓,
处处闻啼鸟。
夜来风雨声,
花落知多少。
(一)根据古诗的意思及首字母提示,将诗句填写完整。
(二)根据古诗内容,选择正确的答案。
( )1. 诗人醒来时听到了什么?
A. 雨声。
B. 风声。
C. 鸟的歌声。
( )2. 诗中夜里发生了什么?
A. 一个安静的夜晚。
B. 一场伴有风雨的风暴。
C. 一场暴风雪。
( )3. 诗人最后想知道什么?
A. 有多少鸟在唱歌。
B. 有多少花落到了地上。
C. 太阳有多明亮。
上一页 下一页