零五网 全部参考答案 实验班提优训练答案 2025年实验班提优训练六年级英语上册译林版 第117页解析答案
一、听录音,根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
(
F
)1. John is going to take a trip to Sanya.
(
F
)2. Mr White is going to cook nice food for his family.
(
F
)3. Amy is going to read a comic book.
(
T
)4. Mike is going to Beijing by train.
(
T
)5. Jack is going to read books in the library.
答案:1.F 2.F 3.F 4.T 5.T
解析:
翻译:
一、听录音,根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
( )1. 约翰打算去三亚旅行。
( )2. 怀特先生打算为他的家人做美味的食物。
( )3. 埃米打算读一本漫画书。
( )4. 迈克打算乘火车去北京。
( )5. 杰克打算在图书馆看书。
二、新情境 谈论春节活动 春节即将到来,这是家人团聚的重要时刻。请你读一读John 和他妈妈的春节计划,从方框中选择合适的句子,完成对话。(有一项多余)
Mum: Chinese New Year is coming. Who are you going to visit?
John: 1.
C

Mum: Good boy. 2.
D

John: I'm going to bring some milk and fruit to them.
Mum: 3.
A
What do you like doing there?
John: 4.
B

Mum: Me too.
John: 5.
E

Mum: Because we all wish we could get together with our family.
John: I see. Tangyuan means "tuanyuan".
A. That's a good idea!
B. I like making tangyuan with them.
C. I'm going to visit my grandparents.
D. What are you going to bring to them?
E. But why do we eat tangyuan?
F. I'm watching a lion dance.
答案:1.C 2.D 3.A 4.B 5.E
解析:
翻译:
二、新情境 谈论春节活动
春节即将到来,这是家人团聚的重要时刻。请你读一读约翰和他妈妈的春节计划,从方框中选择合适的句子,完成对话。(有一项多余)
妈妈:春节就要到了。你打算去看望谁?
约翰:1. ______
妈妈:好孩子。2. ______
约翰:我打算给他们带一些牛奶和水果。
妈妈:3. ______ 你喜欢在那里做什么?
约翰:4. ______
妈妈:我也是。
约翰:5. ______
妈妈:因为我们都希望能和家人团聚。
约翰:我明白了。汤圆意味着“团圆”。
A. 那是个好主意!
B. 我喜欢和他们一起包汤圆。
C. 我打算去看望我的祖父母。
D. 你打算给他们带什么?
E. 但是我们为什么吃汤圆呢?
F. 我正在看舞狮。
三、新考法 制作海报 根据短文制作海报,每空一词。
Do you want to have a wonderful party? Come and tell us. Here you can have birthday parties, dancing parties, sport parties, or surprise parties. And I'm sure you will have more fun here. It opens from 9 am to 9 pm. Just tell us your name and telephone number. Let us know the number of your friends. Then we'll get the party ready for you. Each of you should pay(支付) ¥50, and you can pay another ¥100 for a clown(小丑) to make your friends happy. You have to pay more on weekends. We'll look after your friends well. Don't worry about anything. Children under thirteen can get gifts, such as pictures, toys and chocolate.
·A place for you to have 1.
fun
in it.
·Open for 2.
12
hours.
·Just tell us your name, telephone number and how many 3.
people
will come.
·4.
50
yuan per person(每个人).
·Another ¥100 for the 5.
clown
. Let's enjoy the party!
答案:1. fun 2. 12/twelve 3. people 4. 50/Fifty 5. clown
解析:
翻译:
三、新考法 制作海报 根据短文制作海报,每空一词。
你想要举办一场精彩的派对吗?来告诉我们吧。在这里你可以举办生日派对、舞会、运动派对或者惊喜派对。而且我确信你在这里会玩得更开心。它的开放时间是从上午9点到晚上9点。只需告诉我们你的姓名和电话号码。让我们知道你的朋友的数量。然后我们会为你准备好派对。你们每个人需要支付50元,而且你可以再支付100元请一个小丑来让你的朋友们开心。在周末你得支付更多的费用。我们会好好照顾你的朋友们。别担心任何事情。13岁以下的孩子可以得到礼物,比如图片、玩具和巧克力。
·一个供你在里面举办______的地方。
·开放______小时。
·只需告诉我们你的姓名、电话号码以及有多少______会来。
·每人______元。
·再支付100元请______。让我们享受派对吧!
上一页 下一页